Nog dagen tot Huttendorp begint

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. 

Voor wie is Huttendorp Venhuizen?

Huttendorp Venhuizen wordt georganiseerd voor kinderen woonachtig in Venhuizen en Hem. Kinderen vanaf zes jaar / gaan naar groep 3 mogen deelnemen aan Huttendorp. Kinderen tot en met 12 jaar mogen meedoen.

Wanneer is Huttendorp?

Huttendorp Venhuizen wordt gehouden in de zomervakantie. Dit jaar gaan we vijf dagen bouwen en wel op maandag 26, dinsdag 27, woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 augustus.

Wat is het thema?

Het thema van dit jaar is TIJDMACHINE! 

Wat zijn de tijden?

Maandag, dinsdag en woensdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Donderdag van 14:00 tot 19:30 uur. Vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in verband met opruimen. Op donderdag is er van 18.00-19.30 een kijkavond, dan zijn alle ouders, verzorgers, vrienden en familie welkom om de hutten te komen bewonderen.

Waar is Huttendorp Venhuizen?

Kerkweg 36 in Venhuizen (het terrein van IJsvereniging Venhuizen).

Moet mijn kind een eigen hamer mee?

Ja, uw kind moet een eigen hamer meenemen.

Moet ik mijn kind eten en drinken meegeven?

Ja, uw kind moet een lunchpakketje meenemen voor onder de middag. Er is voldoende drinken op het terrein te verkrijgen, maar het is wel verstandig om uw kind drinken mee te geven; er wordt hard gewerkt deze week.

Welke veiligheidsmaatregelen worden er op het terrein genomen?

Vanzelfsprekend heeft de veiligheid van uw kind tijdens al onze activiteiten onze hoogste prioriteit. Continu is er BHV / EHBO op het terrein aanwezig. Elke groep / hut heeft een volwassene als aanspreekpunt.

Er zijn strikte regels over de hoogte van de hutten. Door de organisatie worden de bouwwerken regelmatig beoordeeld en gecheckt op veiligheid en zo nodig verstevigd en of gestut. Planken met spijker erin dienen met de punt naar beneden / naar de grond te worden gedraaid. Meerdere malen per dag gaat de organisatie de hutten langs om uitstekende spijkers krom te slaan, waarbij extra gelet wordt op in- en doorgangen. Wanneer de organisatie hamers ziet die op meer dan een meter boven het maaiveld onbeheerd worden achtergelaten, worden deze ingenomen (en na uitleg dat "hamers op hoogte kunnen vallen op o.a. tenen" weer teruggegeven).

De kinderen dienen schoeisel te dragen met stevige en dikke zolen (geen laarzen). Enzovoort. Deze opsomming is een (klein) gedeelte van ons veiligheidsbeleid.

Ik wil graag het hutje van mijn kind zien, kan dat?

Op donderdagavond is er een kijkavond. Deze vindt plaats van 18.00 tot 19.30.

Heeft de leiding zonnebrand met mooi weer?

In principe niet. Het is belangrijk dat u uw kind thuis al insmeert, maar ook zonnebrand meegeeft!

Gaat het feest door met slecht weer?

Ja, maar raadpleeg bij slecht weer de mail, Facebook en onze website.

Wat gebeurt er als het gedurende de huttendorpdagen hard regent/waait?

Wij hebben een calamiteitenplan. Bij extreme omstandigheden zorgen wij voor een schuilplaats.

Mag mijn kind speelgoed/tablet/mobiel mee?

Nee, dat is niet nodig.

Wat voor kleding en schoeisel moet mijn kind aan?

Oude stevige kleding (rekening houdende met de weersomstandigheden) en stevige schoenen met stevige zolen, geen laarzen dus! (in verband met spijkers)

Mijn kind heeft een allergie, waar kan ik dat aangeven?

U kunt dit aangeven onder bijzonderheden bij het inschrijfformulier. Zorg dat uw kind of uzelf het in het begin van de week ook nog een keer meldt bij de leiding.

Mijn kind wil eerder naar huis, kan dat?

Wij gaan ervan uit dat de kinderen tot de afgesproken sluitingstijd van die dag op het terrein blijven. Is er onverhoopt iets tussen gekomen, dan kunt u altijd contact opnemen met de leiding.

Zijn er EHBO voorzieningen?

Er zullen de hele week gediplomeerde mensen aanwezig zijn. Wil je ons EHBO-team komen versterken, laat het ons dan weten.

Is Huttendorp Venhuizen verzekerd?

Wij zijn beperkt verzekerd. Wij gaan ervan uit dat u uw kind WA verzekerd heeft. Deelname en betreden van het Huttendorpterrein is op eigen risico! Het bestuur en/of de organisatie van Huttendorp Venhuizen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld.

Wat kost Huttendorp?

Deelname aan Huttendorp is gebaseerd op een vrijwillige bijdrage. Bij inschrijving voor Huttendorp ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een QR code / link om een vrijwillige bijdrage te kunnen doen. Een bijdrage doen kan ook via ons rekeningnummer NL07RABO0319807959 t.n.v. Huttendorp Venhuizen onder vermelding van de volledige naam en het inschrijfnummer. Gemiddelde onkomsten per kind bedraagt

Mede door de Gemeenschapsveiling kunnen wij het dit jaar nog op deze manier doen, wij hopen dat dit zo blijft, mocht u naar de Gemeenschapsveiling gaan, denk dat graag aan Huttendorp Venhuizen!

Wij gaan er vanuit dat bij inschrijving van het kind, deze ook daadwerkelijk bij Huttendorp verschijnt. Bij een no-show worden administratiekosten à €20,- bij de ouder(s)/verzorger(s) in rekening gebracht.

Hoe kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Wij zijn ook opzoek naar vrijwilligers (16+): vaders, moeders, opa's en oma's voor verschillende activiteiten. Dus ben je goed met hamer en spijkers, ben je creatief, wil je helpen met limonade uitschenken of pannenkoeken bakken? Laat het ons weten door dit te vermelden op het inschrijfformulier van uw kind of mail ons en wij nemen contact met u op. Een paar uur helpen, één dag of meerdere dagen? Alle hulp is welkom. U krijgt bericht of u ingedeeld bent.

Als er verder nog vragen zijn kunt u een e-mail sturen naar: info@huttendorpvenhuizen.nl